La Junta del Cercle Català de Negocis considera que els resultats de les darreres eleccions generals suposen un sever càstig als partits del procés sobiranista i fa més evident encara, la fractura entre les bases independentistes i els representants polítics responsables de la suspensió de la declaració unilateral d’independència. 

El Cercle Català de Negocis insta als partits polítics amb representació al parlament espanyol a exigir acords de màxims a canvi de la governabilitat a Espanya, que incloguin la defensa i el respecte del dret a l’autodeterminació, el bloqueig de la llengua catalana en totes les seves manifestacions, el reconeixement dels resultats del referèndum de 2017 per part del govern espanyol i l’aixecament de la suspensió de la declaració unilateral d’independència per part del parlament de Catalunya.

El Cercle Català de Negocis no contempla donar suport a cap partit polític amb representació parlamentària molt especialment, si els resultats de les darreres eleccions generals només serveixen, tal com ens temem, per arribar a acords puntuals sobre la persecució jurídica i política contra alguns líders polítics, o sobre qüestions menors com el traspàs de rodalies, que no tenen cap altra finalitat que fer avortar qualsevol intent de fer efectiva la independència de Catalunya. 

Finalment, i donada la desmobilització general de l’electorat independentista que es pot prestar a múltiples interpretacions partidistes, el Cercle Català de Negocis vol reafirmar el seu compromís amb el vot de revolta i, per aquest motiu, continuarem apostant pel vot amb la butlleta de l’1-O a les pròximes eleccions, més encara davant el còmplice silenci de les grans entitats processistes. 

La Junta Directiva del Cercle Català de Negocis

La data de publicació és: 24-07-2023