La Junta del Cercle Català de Negocis considera que els resultats de les darreres eleccions municipals suposen un càstig sever als partits del procés sobiranista, especialment significatiu si tenim en compte que la ciutadania estava cridada a votar en clau local, no en clau de país. 

Així mateix, volem mostrar la nostra més profunda satisfacció per la mobilització tant del vot nul com del vot en blanc arreu del territori raó per la qual volem expressar el nostre agraïment a tots aquells que ho han fet possible. Tant el vot nul com el vot en blanc han més que doblat el seu suport a les darreres eleccions, superant conjuntament el llindar autonòmic del 3% a quasi totes les circumscripcions catalanes.  

Donat aquest resultat, el Cercle Català de Negocis vol reafirmar el seu compromís amb el moviment del vot nul i del vot en blanc; raó per la qual tornarà a instar a votar amb la butlleta de l’1-O a les pròximes eleccions, convocades pel 23 de juliol vinent. Aprofitem per recordar que si bé és perfectament comprensible l’augment de l’abstenció de l’electorat sobiranista, considerem que votar amb la butlleta de l’1-O és la millor manera de reivindicar el compliment del mandat de les urnes resultat del referèndum d’autodeterminació de 2017 i que cap dels tres partits sobiranistes amb representació parlamentària ha volgut aplicar des d’aleshores. 

La finalitat d’aquest moviment no és altra que fer que les bases sobiranistes recuperin el protagonisme de l’agenda política i redreçar la situació política actual. Així doncs, el proper repte del moviment ciutadà en favor del vot nul i del vot en blanc és arribar a mobilitzar l’electorat sobiranista descontent amb els partits del procés que ha preferit abstenir-se i no votar cap opció en concret. Per aquest motiu instem a totes les entitats sobiranistes a mobilitzar-se en favor d’aquesta iniciativa tant a les pròximes eleccions generals, com a les eleccions europees previstes per a finals d’any. 

La Junta Directiva del Cercle Català de Negocis

La data de publicació és: 30-05-2023