Catalunya es troba en el centre de la desena regió econòmica més important del món i la tercera més important d’Europa: L’Euromed. Aquesta regió econòmica es caracteritza per tenir una economia molt diversificada, una situació geoestratègica envejable i un gran potencial que no fomenta cap estat, ni Espanya ni França. 

Ara mateix, adreçar els nostres productes al mercat espanyol ens impedeix oferir productes de consum de més alt valor afegit. L’economia catalana ha d’orientar la seva producció industrial a mercats amb rendes més altes i a consumidors més sofisticats i exigents. 

Espanya ja ens compra tot el que ens pot comprar. Els marges de creixement de les nostres vendes a Espanya són mínims. En canvi, el marge de creixement de les nostres exportacions a l’estranger és quasi il·limitat. 

Llegiu l’estudi sencer seguint aquest enllaç.

Podeu complementar aquest estudi amb l’EspaiCCN de Twitter de diumenge 20 de novembre de 2022 que podeu escoltar aquí amb el vicepresident del CCN Josep Maria Mas i el responsable de relacions internacionals Xavier Campos.

La data de publicació és: 21-11-2022