Enguany el Cercle Català de Negocis celebra el desè aniversari de la publicació de la primera edició del llibre «Delenda est Hispania» (2012), que juntament amb «Addendum» (2013), «Interès d’Estat» (2015), «Raons pel sí» (2015) i «Via Única» (2021), conformen un corpus de pensament tècnic i polític amb la finalitat de fer efectiva la independència de Catalunya, que va despertar l’entusiasme entre els nostres seguidors.

Avui, però, la política catalana es troba en un aparent carreró sense sortida, cada vegada més allunyat de l’objectiu de la independència, amb la descarada connivència de les direccions d’alguns partits i entitats. Els esdeveniments polítics enfonsen la classe política catalana, en general, i els representants del sobiranisme, en particular, en la ignomínia més absoluta; sinó, en l’alta traïció.

Com ja sabreu, el 2015 CCN va decidir deixar de col·laborar tant amb la Generalitat de Catalunya com amb els grans partits sobiranistes, en començar a fer-se evident que cap d’ells conclouria el procés d’independència, simplement perquè ni tan sols s’ho havien plantejat seriosament. De fet, hem estat testimonis de com es desaprofitaven grans oportunitats per obtenir finançament, crear algunes de les famoses estructures d’estat i establir lligams amb les més altes instàncies de nombrosos organismes internacionals, així com amb possibles aliats estratègics públics i privats. I d’això en són igualment responsables tots aquells partits i entitats que presumien de tenir representació allà on es prenien les decisions, per després acabar traint-se mútuament.

Tanmateix, aleshores, encara no érem capaços d’imaginar que el profund descrèdit dels nostres representants, la manca de sentit d’Estat i la traïdoria que imperen les nostres institucions i que corquen la nostra societat no coneixen límits.

Ara, a tots ells, no els queda altra que potinejar les institucions públiques mentre ens inoculen la moral de la derrota en un intent per generar una profunda dissonància cognitiva que ens impedeixi entendre que hem guanyat. Els resultats del referèndum d’autodeterminació de 2017, celebrat amb el cens de l’estat espanyol i sota unes condicions inacceptables no deixa marge de dubte. Però ningú, fins ara, ha estat capaç de gestionar la victòria; ni tan sols de reclamar-la. Ans al contrari, tots ells s’han plegat a les ordres de l’estat espanyol per confondre i dividir-nos.

El que està en joc no són els drets processals dels mal anomenats presos polítics, sinó el respecte del dret a l’autodeterminació del poble català que fins ara, ni cap d’ells ni cap pseudo autoritat a l’exili ha gosat reclamar.

Enguany, però, comença a aparèixer un quart espai a l’horitzó. Aviat, els centenars de milers de vots sobiranistes que abonen l’abstencionisme i el desencant esdevindran el suculent objectiu d’aquells que volen conservar el statu quo. Cap partit en el poder vol perdre la centralitat política; raó per la qual, no poden assumir una pèrdua de vots tan important. Així, és fàcil preveure que ells mateixos intentin articular «alternatives afins» mentre continuen ventant i silenciant qualsevol opció independent amb la recurrent finalitat de controlar la dissidència.

Sigui com sigui, la posició del Cercle Català de Negocis romandrà inalterable. Només ens plantejarem col·laborar amb aquelles propostes que tinguin com a finalitat l’establiment d’una minoria de bloqueig al Parlament de Catalunya amb la finalitat de bloquejar la formació de qualsevol govern autonòmic i capaç de forçar als partits sobiranistes a prendre les decisions necessàries per fer efectiva la independència, encara que no vulguin.

I amb aquest esperit us convidem a celebrar enguany la nostra diada, tal com hem fet els darrers anys.

La Junta Directiva del Cercle Català de Negocis

Bigues i Riells, 8 de setembre de 2022

La data de publicació és: 10-09-2022