Ampliació dels aeroports de Barcelona i Madrid

Barcelona és una de les destinacions amb major demanda insatisfeta del món. En total més de 5 milions de passatgers anuals amb destinació a Barcelona han de fer escala i/o transbord (principalment, a Madrid i Amsterdam) per manca de vols directes. L’aeroport del Prat aporta dotze vegades més beneficis a Aena que l’aeroport de Madrid. Però és aquest últim qui s’emporta les inversions encara que el seu ús no supera el 65% de la seva capacitat operativa.

Si l’aeroport del Prat satisfés aquesta demanda es generarien uns 60 vols diaris addicionals, cosa que seria difícil gestionar amb les infraestructures existents. A més, l’aeroport de Barcelona opera quasi el 100% de la seva capacitat màxima, fet que compromet el seu potencial creixement.

En aquest estudi analitzem els aeroports espanyols, les contínues desviacions d’inversions per part d’AENA i com podríem construir una quarta pista i una nova terminal satèl·lit dins de l’actual perímetre de l’aeroport, sense envaïr cap espai natural, entre d’altres qüestions.

Tot l’estudi, aquí: Ampliació dels aeroports de Barcelona i Madrid

Estudis relacionats:

Estudi monogràfic i escàndols sobre la gestió de l’aeroport del Prat (Part I). La demanda insatisfeta de l’aeroport de Barcelona

 

Estudi monogràfic i escàndols sobre la gestió de l’aeroport del Prat (Part II). Models de gestió aeroportuaria

 

 

Estudi monogràfic i escàndols sobre la gestió aeroportuària de l’Estat espanyol (Part III). Comparativa aeroports internacionals

 

La data de publicació és: 17-05-2022