Comparativa: Aeroports internacionals

 

L’aeroport de Barcelona és el setè aeroport d’Europa per nombre de passatgers per darrera de Heathrow, Schiphol, Frankfurt, De Gaulle, Madrid i Istanbul, però és el quinzè aeroport pel que fa a la seva connectivitat internacional, especialment intercontinental.

Barcelona té un índex de connectivitat molt inferior al d’aeroports amb la meitat de passatgers com Zurich i Moscou i al de molts altres aeroports equiparables en nombre de passatgers com Roma, Munich o Istanbul. El model d’explotació comercial que Aena ha destinat a l’aeroport de Barcelona està basat en els vols de low-cost, predominant a destinacions turístiques de sol i platja, al sud est asiàtic i altres regions en vies de desenvolupament. Ens hem de qüestionar si aquest model és el que s’ajusta millor a les necessitats de la nostra economia.

Estudi monogràfic i escàndols sobre la gestió aeroportuària de l’Estat espanyol: Comparativa amb els aeroports internacionals

Estudis relacionats:

– Estudi monogràfic i escàndols sobre la gestió de l’aeroport del Prat (Part I). La demanda insatisfeta de l’aeroport de Barcelona

 

– Estudi monogràfic i escàndols sobre la gestió de l’aeroport del Prat (Part II). Models de gestió aeroportuaria

 

– Estudi monogràfic i escàndols sobre la gestió aeroportuària de l’Estat espanyol (Part IV). Ampliació dels aeroports de Barcelona i Madrid.

La data de publicació és: 25-01-2022