Espanya és un Estat zombi. El govern espanyol prorroga els ERTE fins a finals de gener, però el SEPE no dóna l’abast en la seva activitat quotidiana. A l’octubre va rebre 740.000 nous expedients, que s’afegiran als més de tres milions existents sense sortir a les estadístiques oficials d’atur. Per a moltes empreses és un nou tràmit burocràtic del tot innecessari, perquè se les obliga a demanar la reobertura d’un expedient que ja es va obrir fa sis mesos. Sobrecarregar l’administració pública respon a una decisió política del govern central: guanyar temps. El govern espanyol no té prou diners per afrontar les demandes d’empreses i treballadors. La majoria no percebran absolutament res al llarg dels pròxims mesos, i aquells que hagin percebut alguna cosa des d’abril es trobaran que al febrer el diner s’haurà exhaurit.

Seguir llegint (…)

Article d’Albert Pont.

La data de publicació és: 03-11-2020