El CCN vol recordar que el dret a l’autodeterminació està emparat per nombrosos instruments de Dret Internacional, d’abast universal i que formen part tant de l’ordenament jurídic espanyol, com del de la Unió Europea. Per tant, considerem que l’Estat espanyol està obligat a promoure’l i a facilitar les garanties polítiques i jurídiques del seu lliure exercici, tal com han fet altres democràcies del nostre entorn.

En conseqüència, el CCN no reconeix que les nostres institucions polítiques i entitats socials hagin comès cap delicte en l’exercici del dret a l’autodeterminació dels catalans; com tampoc han reconegut l’existència de cap delicte els tribunals estrangers interpel·lats per la mateixa fiscalia espanyola.

Considerem que el judici als presos polítics sobiranistes ha estat una grotesca farsa, una aberració processal sense precedents i una flagrant violació de l’Estat de Dret que llença pel forat de la aigüera la convivència entre Catalunya i Espanya, dins del marc constitucional espanyol. Aquesta és una sentència contra tot un poble que ens hem de negar a acatar.

L’excepcionalitat política en què ha caigut el règim de l’autoproclamat Felip VI no respon a altra cosa que a la necessitat d’ocultar la inviabilitat econòmica d’Espanya i la seva ingovernabilitat. Acusem Felip VI de portar Espanya a les portes de l’abisme d’una perillosa involució democràtica; cosa que l’equipara amb alguns dels mandataris més indignes de la història. La prevaricació comesa per la justícia espanyola és un delicte que no pot quedar impune.

Espanya podria haver respost les legítimes demandes polítiques i econòmiques dels catalans d’una manera ben diferent. Però ha optat pel camí de la repressió. I en aquest escenari, la mostra de qualsevol signe de debilitat per part nostra, l’impulsarà a continuar reprimint els nostres líders i institucions, i a retallar el règim de drets i llibertats fonamentals que sustenta la nostra convivència.

Per aquest motiu, ens afegim a la mobilització pacífica en defensa de la democràcia, de l’Estat de Dret i de les nostres llibertats nacionals. Animem a que tothom s’hi afegeixi i instem a les nostres autoritats a aixecar la suspensió de la Declaració d’Independència, a fer efectiva la República i a adoptar les mesures que facin possible la sobirania fiscal si volen que ens mantinguem al seu costat.

La data de publicació és: 14-10-2019