Us recordem que el Cercle Català de Negocis ha obert una campanya d’inscripció de candidats amb la finalitat de confeccionar una llista electoral per a les pròximes eleccions a les Cambres de Comerç de Catalunya. Ja s’hi han adherit nombroses empreses, però encara queden alguns epígrafs per cobrir a algunes Cambres concretes. Podeu consultar la disponibilitat d’epígrafs més avall.

Un dels objectius principals d’aquesta candidatura és excloure dels òrgans de govern de les Cambres aquelles empreses que hagin traslladat la seva seu fora de Catalunya i convidar-hi empreses estrangeres que hagin invertit en el nostre país recentment. Des del CCN respectem la decisió d’algunes empreses en relació a la seva deslocalització; però considerem que no haurien de tenir representació a les Cambres catalanes, sinó a les de la seva nova circumscripció.

Així mateix, considerem una autèntica vergonya que certes concessionàries d’autopistes continuïn sent socis honorífics de la Cambra de Barcelona. Aquestes empreses estan pactant la perpetuïtat de les nostres autopistes amb el Ministeri de Foment a esquenes dels agents econòmics, polítics i socials del territori; quan nombrosos trams de les autopistes catalanes en mans de Foment han estat amortitzats centenars de vegades durant més de cinquanta anys. L’objectiu d’aquesta operació és traslladar el cost i el deute de les autopistes de Madrid als usuaris de les autopistes catalanes amb la finalitat que amb els ingressos de les autopistes catalanes es rescatin les autopistes de Madrid i que el Ministeri de Foment les pugui alliberar i les faci gratuïtes de forma progressiva per a tots els usuaris.

Així, gràcies als agents econòmics i a la complicitat de l’actual direcció de les Cambres no només hem d’assumir el cost d’inversió de les nostres pròpies autopistes, sinó que també haurem de pagar el deute de les autopistes de Madrid perquè puguin ser gratuïtes.

Per aquest motiu considerem necessari que els agents econòmics de cada territori recuperin el control de les Cambres de Comerç ara en mans d’interessos aliens a la nostra economia.

A aquesta iniciativa s’hi han afegit nombrosos empresaris membres de la sectorial d’empresaris de l’Assembla Nacional Catalana i d’altres entitats. Les empreses adherides a la nostra candidatura han adoptat el següent compromís electoral:

  • Compromís de país:
– Comprometre les Cambres amb la República i la sobirania fiscal.
– Desvincular la nostra economia de l’IBEX 35.
– Promoure la marca «Catalunya» i restringir l’ús de la marca «Barcelona» a empreses que hi tinguin la seu social i fiscal.
– Alliberar tots els peatges amortitzats de les autopistes catalanes.
  • Lideratge econòmic:
– Promoure Catalunya com a pol tecnològic global.
– Recuperar un sistema bancari propi i el sistema de caixes d’estalvi.
– Establir aliances estratègiques amb agents econòmics del Regne Unit i de la regió de l’Eurosunbelt.
– Fomentar el talent, la innovació, l’emprenedoria, el cooperativisme, les noves tecnologies i l’economia circular.
  • Compromís amb els autònoms, les micro i les pimes:
– Lluitar contra les pràctiques oligopolístiques, les posicions dominants i d’abús de mercat de les grans corporacions.
– Fomentar la concessió d’obres públiques a empreses amb capital català.
– Internacionalitzar les pimes i facilitar el seu accés al finançament.
– Lluitar contra la fugida de talent.
  • Pràctiques de bon govern:
– Erradicar la compravenda de càrrecs en els òrgans de govern.
– Excloure dels òrgans de govern aquelles empreses que hagin traslladat la seva seu fora de Catalunya i obrir-los a empreses que inverteixin aquí.
– Racionalitzar l’estructura interna i evitar el presidencialisme.
– Fomentar la representativitat territorial de les Cambres.
______________________________
______________________________
Si estàs interessat a formar part de la nostra candidatura no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i ens ocuparem tant dels tràmits d’inscripció com de la campanya de comunicació per fonamentar la teva candidatura.
Contacte:
cambres@ccncat.cat
Tel.: +34 936 55 98 92
La data de publicació és: 22-01-2019