El Cercle Català de Negocis s’afegeix a la iniciativa d’alguns empresaris sobiranistes independents amb la finalitat d’impulsar la creació d’una candidatura conjunta per a les eleccions a les Cambres de Comerç convocades pel pròxim mes de maig.

La finalitat de la nostra candidatura és retornar la representativitat de les Cambres de Comerç a les pimes, comprometre-les amb la situació política del nostre país, reduir-ne el caràcter presidencialista i fer-ne d’elles veritables catalitzadors del nostre teixit empresarial.

Així mateix, hem adoptat el compromís d’erradicar la pràctica de la compravenda de càrrecs i llocs de representació de les empreses en els òrgans de govern de les Cambres allà on es pugui donar. Aquesta pràctica abusiva garanteix a unes poques grans empreses, la seva representació perpètua en els òrgans de govern de les Cambres, amb independència del resultat de les eleccions. A més, entenem que les fa financerament dependents d’unes poques empreses i, per tant, vulnerables a la voluntat de grans grups privats de pressió.

Finalment, ens comprometem a convidar a les empreses estrangeres que han invertit a Catalunya al llarg dels darrers anys, a què prenguin part en els òrgans de govern de les Cambres en substitució de les empreses que recentment han traslladat la seva seu fora de Catalunya. Així mateix, la nostra candidatura es compromet a promoure que les Cambres catalanes deixin d’operar amb empreses de l’IBEX 35, especialment amb aquelles empreses que hagin traslladat la seva seu fora de Catalunya per motius polítics. El CCN respecta la decisió de les empreses deslocalitzades, però essent conseqüents considerem que no haurien de poder tenir ni representació, ni veu, ni vot en les Cambres catalanes, sinó en les de la seva nova circumscripció. No podem permetre que les grans empreses amb seu fora de Catalunya continuïn instrumentalitzant les nostres institucions, especialment després d’haver-se deslocalitzat, cedint al xantatge i a les pressions polítiques del govern espanyol.

A diferència de la resta de candidatures presentades fins ara, no presentem un únic candidat a la presidència d’una sola Cambra, sinó un equip multidisciplinari de professionals i empresaris independents per a cada una de les Cambres de Catalunya. Cada membre de la candidatura es presenta per a un epígraf i per a una Cambra concreta, segons l’activitat de la seva empresa i la circumscripció electoral a la qual pertany.

Volem fer arribar la nostra veu a totes les Cambres de Comerç de Catalunya. Per aquest motiu i amb la finalitat d’acabar de confeccionar les nostres llistes per a cada epígraf de cada una de les Cambres, encoratgem els nostres socis i simpatitzants a adherir-se a la nostra candidatura abans que la donem per tancada a inicis de febrer de 2019. I instem a totes les entitats empresarials sobiranistes i empresaris independents que s’hi adhereixin.

Si estàs interessat a formar part de la nostra candidatura no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i ens ocuparem tant dels tràmits d’inscripció com de la campanya de comunicació per fonamentar la teva candidatura.

cambres@ccncat.cat
Tel.: +34 936 55 98 92

La data de publicació és: 13-01-2019