El Cercle Català de Negocis ha presentat una demanda amb petició d’intervenció urgent al Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides per violació dels Drets Humans a Catalunya.

El Cercle Català de Negocis va presentar el passat divendres, una demanda al Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides amb còpia als relators especials que recentment han alertat sobre la previsible violació dels Drets Humans a Catalunya. La demanda ha estat presentada perquè considerem que l’ús de la violència repressiva contra ciutadans catalans durant la jornada del passat 1 d’octubre viola el Pacte Internacional sobre els Drets Humans.

L’escrit ha estat acompanyat de proves gràfiques que demostren la brutal desproporcionalitat de l’acció dels cossos i forces de seguretat de l’Estat; i conté una petició d’intervenció urgent així com una demana d’aplicació de mesures cautelars i de mesures de protecció dels ciutadans i les autoritats catalanes.

Així mateix, us recordem que l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans, va obrir una investigació per les violacions dels Drets Humans a Catalunya per part de l’Estat espanyol. Aprofitant l’obertura d’aquesta investigació el Cercle Català de Negocis també ha denunciat a la Comissió Europea davant el Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides per la seva passivitat davant les flagrants violacions dels drets i llibertats fonamentals i els valors de la Unió Europea per part d’un Estat membre contra ciutadans europeus i les seves institucions d’autogovern.

Demanem col·laboració als ciutadans que van ser testimonis o víctimes d’aquestes actuacions policials per tal de testificar a l’òrgan corresponent i poder adjuntar-ho a la denúncia. Podeu escriure a info@ccncat.cat i us informarem sobre les passes a seguir.

La data de publicació és: 09-10-2017