El Cercle Català de Negocis considera que els resultats del referèndum d’autodeterminació de Catalunya són vàlids i legitimen al Parlament a proclamar de forma solemne la independència de Catalunya en forma de república.

Malgrat els impediments de l’Estat espanyol contra el normal desenvolupament del referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre, els seus resultats són inqüestionablement vàlids i legitimen al Parlament a proclamar de forma solemne la independència de Catalunya.

Volem agrair a tots els voluntaris, vocals de taula, mossos d’esquadra, bombers, policies locals i autoritats que entre tots fessin possible la celebració del referèndum d’autodeterminació. Però sobretot, volem felicitar als milions de ciutadans que varen exercir el seu dret de vot en una mostra de valentia i, molt especialment, a aquells que varen saber resistir-se pacíficament a les forces d’ocupació espanyoles.

Des del Cercle Català de Negocis condemnem la brutalitat i les mostres de sadisme extrem amb què varen actuar els agents policials espanyols i exigim a les nostres autoritats que apliquin les mesures que creguin oportunes per garantir la seva retirada del territori de Catalunya, així com la protecció dels ciutadans i de la seva convivència i pau social.

Així mateix, fem una crida a la mobilització dels agents polítics, econòmics i socials en favor de l’autogovern, els drets i llibertats fonamentals i els nostres representants polítics. Per això, el Cercle Català de Negocis se suma a l’aturada de l’activitat econòmica proposada per diverses entitats i instem a la resta d’entitats empresarials i patronals a que també s’hi adhereixin.

Per altra banda, donat l’estat de setge que viu Catalunya, la suspensió encoberta de l’autogovern així com la violació constant dels drets i llibertats fonamentals, instem a la Unió Europea a aplicar l’article 7 del TUE, i a adoptar les mesures polítiques i/o econòmiques que cregui necessàries contra l’Estat espanyol per garantir els drets i llibertats fonamentals continguts en l’article 2 del mateix tractat respecte als ciutadans de Catalunya. I l’advertim que del desenvolupament pacífic del nostre dret a l’autodeterminació no en depèn exclusivament la unitat d’Espanya, sinó la viabilitat del sistema monetari europeu i la pròpia credibilitat de la UE.

Com a entitat empresarial, considerem que el llast econòmic que el deute espanyol (públic i privat) suposa tant per a la Unió Europea com per a la banca comercial espanyola ens obliga a cercar noves aliances estratègiques amb altres actors internacionals. L’exposició del BCE al deute espanyol, fa evident que aviat la UE deixarà de ser l’espai d’estabilitat política i de desenvolupament econòmic que ens havia promès.

En les circumstàncies actuals, atès que el govern del PP i l’aparell repressiu de l’estat espanyol no han deixat de banda els seus plans de sotmetiment de Catalunya, que volen presentar arreu del món, i especialment a la UE, com una “regió rebel”, creiem que la millor manera de defensar els interessos de Catalunya (que en aquests moments es troba intervinguda econòmica i militarment), és que el nostre Parlament declari immediatament la independència. Això tindrà com a efecte necessari que el “conflicte” amb el règim opressor de Madrid deixarà de ser un afer “intern” de l’estat espanyol i esdevindrà ipso facto un conflicte internacional al si de la Unió Europea. Alhora, les forces militars i paramilitars de “repressió” passaran a ser automàticament forces d'”ocupació”, la qual cosa permetrà la intervenció de països tercers amics i de les Nacions Unides.

Així mateix, volem informar que al llarg del dia d’ahir, vàrem estar en permanent contacte amb representants de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans, amb qui fa anys que treballem, per facilitar-los proves gràfiques de la desproporcionada i indiscriminada actuació dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, amb la finalitat que les Nacions Unides pugui obrir una investigació així com les diligències que cregui oportunes al respecte. En aquest sentit, demanem la col·laboració ciutadana per fer-nos arribar tota la documentació gràfica que tinguin a la seva disposició sobre la brutal actuació de les forces d’ocupació españoles a info@ccncat.cat sota l’assumpte “Videos 1-O”

El nostre país està vivint dies històrics i del del CCN no defallirem en la lluita per assolir la independència de Catalunya.

La data de publicació és: 02-10-2017