Les detencions d’autoritats catalanes per part de la Guàrdia Civil suposa una declaració encoberta de l’Estat de setge i una suspensió a Catalunya de l’Estat de Dret i de l’ordenament constitucional. El govern espanyol està aplicant els articles 116 i 155 de la Constitució espanyola, violant els tràmits parlamentaris establerts en la mateixa Constitució.

Des del CCN considerem que la democràcia a Espanya ja no existeix. Els enregistraments a impremtes, el segrest de cartells electorals i la resta d’actuacions policials dictades pel govern espanyol a Catalunya ja no suposen només una violació flagrant del dret a l’autodeterminació, sinó també dels drets i llibertats més fonamentals: llibertat d’expressió, de pensament, de manifestació i de participació política. Si no hi ha democràcia per a fer un referèndum, tampoc hi ha democràcia per a celebrar unes eleccions autonòmiques, per tant, instem al govern a què faci una declaració unilateral d’independència (DUI).

Des del CCN considerem que és l’hora de fer una crida a la mobilització de la ciutadania catalana en defensa de la democràcia i del nostre autogovern amb serenitat, però amb la mateixa determinació que ha caracteritzat altres mobilitzacions.

La data de publicació és: 20-09-2017