En el nou estudi del CCN “Treballadors i professionals autònoms, el nostre motor econòmic” expliquem la precarietat i la falta de drets d’autònoms i pimes a Espanya i, en canvi, de com el govern espanyol permet que les grans empreses de l’IBEX defraudin sense cap conseqüència.

La Hisenda espanyola tracta els autònoms i a les pimes com a potencials delinqüents, sense distingir entre l’error i el frau. A més, siguin quins siguin els ingressos, la quota d’autònoms és obligatòria i una de les més altes d’Europa, arribant a reduir els ingressos per sota del salari mínim o inclòs deixar-los en saldo negatiu.

Pimes i autònoms han de finançar l’Administració pública, avançant l’IVA pendent de cobrar. A més, aquesta és inflexible amb les empreses que pateixen tensions ocasionals en la tresoreria, encara que les provoqui la mateixa Administració. En canvi, aquesta gaudeix de total impunitat pel fet de no pagar, convertint-se, també impunement, en la principal morosa.

Per una altra banda, les grans empreses, directius i accionistes de l’IBEX es poden acollir a la responsabilitat patrimonial de l’Administració pública i socialitzen les seves pèrdues, fent pagar als ciutadans les seves fallides. A més a més, el govern espanyol ha fet 4 grans amnisties fiscals, a les quals s’han pogut acollir defraudadors i evasors d’impostos, pagant només un 10% dels imports defraudats a canvi de l’anonimat.

Tot l’estudi: “Treballadors i professionals autònoms, el nostre motor econòmic

 

La data de publicació és: 19-09-2017