Catalunya és una societat dinàmica, netament exportadora i orientada al món. Està fent un esforç intens per reequilibrar els comptes públics en comparació amb el Govern central i podria impulsar molt més l’economia amb estructures d’Estat propi.

La perversitat del Govern espanyol és que menteix quan culpa la Generalitat i altres regions de l’incompliment del dèficit, quan la realitat és que les autonomies representen el 37,1% del total atès que s’encarreguen de les dues majors partides de despesa: sanitat i educació.

Catalunya tindria, sense el llast d’Espanya, solvència financera, com indiquen els nostres estudis del crèdit sobirà i del pressupost de la Generalitat 2013-2016.

Enllaç a l’estudi complet: Procediment del dèficit excessiu de la UE i la seva aplicació a Catalunya

La data de publicació és: 19-09-2017