El Vicepresident del Cercle Català de Negocis, David Fernàndez, va testificar el passat dijous al judici contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau com a voluntari de la consulta del 9N. Un judici que mai s’hauria d’haver realitzat, ja que es va dur a terme una consulta no vinculant que pretenia donar veu als ciutadans catalans, i que va ser molt escrupolosa pel que fa a comprovacions per tal d’evitar irregularitats.

És impropi d’un sistema democràtic que paperetes, urnes, papers en blanc i retoladors siguin considerats armes criminals. Veient l’ús polític que n’està fent l’Estat espanyol, caldria preguntar-se si realment és un país democràtic. Si aquest considera que votar és il·legal, el Vicepresident del CCN, David Fernàndez, que va ser col·laborador necessari juntament amb altres milers de voluntaris, s’autoinculpa per haver facilitat que la població de Catalunya en el seu conjunt tingués la possibilitat d’exercir el seu dret a la participació en un acte netament democràtic com és el d’opinar.

Des del CCN estem al servei de la defensa de la democràcia i denunciem de nou la persecució política de dirigents sobiranistes per part del Govern espanyol, persecucions que fins i tot ha rebut crítiques de la majoria de grans grups europarlamentaris. Seguirem treballant per assolir un Estat propi que estigui a l’altura dels sistemes democràtics més exemplars de l’Europa del segle XXI.

La data de publicació és: 13-02-2017