No importa si votes CDC, ERC o CUP, deixa que el teu “jo” es manifesti obertament, crida llibertat, crida dignitat, crida futur, crida avi i àvia, crida mare i pare, crida fill i filla, crida nét i néta, crida ben fort, però crida!

Digues als polítics que vols participar i dir com vols que sigui el teu nou país. Digue’ls que no permetràs que ningú, tancat en una sala de negociació, decideixi en nom teu com ha de ser el futur col·lectiu de Catalunya.

Digue’ls que ells no poden decidir ni el QUÈ, ni el COM, ni el QUAN. Ja els has dit que vols la independència, que la vols ara, i que el com ha de ser Catalunya ho decidirem entre totes i tots quan siguem lliures, i que no estàs disposat/da a que et prenguin aquest dret que t’has guanyat a pols.

Ara és quan hem d’estar més units que mai, ser més ferms que mai, i anar de cara a barraca d’una vegada. Tenim la pilota controlada i a la línia de gol. Els nostres adversaris claven puntades i cops de puny als nostres davanters per evitar que marquin. L’àrbitre els amenaça d’expulsió per lluir l’escut de Catalunya (diuen que està prohibit). I ells, a sobre de la línia de gol, discuteixen si han de marcar amb el peu dret, amb l’esquerre o amb el cap, i com ha de ser la celebració, tot i no haver marcat encara. Nosaltres som el porter, la defensa i el mig de l’equip. Si els nostres davanters no ho tenen clar, els haurem d’empènyer per tal que la pilota entri amb davanters inclosos. I ja que hi serem tots a dintre, ho podríem celebrar, oi? Però pensar ara quina celebració farem quan marquem és un error clamorós, i una falta de respecte per a tothom.

El jogo bonito està molt bé, però ningú no se’n recordarà si perdem. Volem marcar ja. Ara no importa si és amb el peu dret, l’esquerre, o amb el cap, no importa qui xuta, ni importa el tipus de celebració que farem. Volem guanyar i fer-ho ja, la celebració vindrà després. Els fiquem a tots a dins la porteria contrària amb pilota inclosa i guanyem el partit, o tornem d’aquí 100 anys?

Arkandú és una cançó del Club Super3 que triomfa d’allò més. Parla de màgia, de respostes, de solucions, de fortalesa, de sort, de felicitat i d’il·lusió (lletra).

Ens farà falta la seva màgia. Cridem Arkandú, cridem visca Catalunya lliure!!

David Fernández
Membre del Comitè Executiu del CCN

La data de publicació és: 19-11-2015