Article publicat a Indirecte.cat: Artur Mas serà president de la Generalitat

1. Artur Mas serà President de la Generalitat.
2. Oriol Junqueras serà Primer Ministre.
3. hi haurà un grup d’experts en àmbits constitucional i de dret internacional.
4. hi haurà un segon grup d’experts en àmbits socials.
5. Catalunya serà independent no més enllà de 10 mesos.

La fórmula no és nova, ja existeix a França, Itàlia, o la mateixa Espanya, només que a Catalunya l’enriquirem per oferir pluralitat a la presa de decisions i proximitat a la realitat social de la gent.

Artur Mas, President de la Generalitat.
Aprofitant la seva rellevància internacional, l’habilitat comunicativa en diversos idiomes i la demostrada capacitat de resistència davant els intents de desnonament i anorreament de les institucions espanyoles, el President Mas oferirà un perfil marcadament institucional i de representació davant la Unió Europea, altres organismes internacionals, i la resta de països de la comunitat internacional. No ens enganyem, agradi més o menys, Artur Mas és una de les tres bèsties polítiques en actiu de la Unió Europea juntament amb Angela Merkel i David Cameron. Els tres tenors són directors, la resta no són més que conductors. Catalunya no pot prescindir del seu actiu polític més important … i el Gobierno de España també ho sap, per això el volen a la presó. Finalment recordar que el 129è President de la Generalitat té data de caducitat establerta per ell mateix: Artur Mas no serà el President de la Catalunya independent. Aquest fet serà determinant per tal de desbloquejar l’actual atzucac, així com que les seves atribucions siguin limitades.

Oriol Junqueras, Primer Ministre.
Oriol Junqueras és una persona de forta personalitat que, per la seva procedència del món de les esquerres i la seva curta trajectòria a la política, garanteix un govern amb marcat caire social i lliure de corrupció. Ambdós missatges seran fortament projectats a la societat en general, i especialment a aquells col·lectius propers a l’independentisme però enormement crítics amb les retallades imposades per Cristóbal Montoro i executades per Mas i els seus governs, així com amb les sospites de corrupció que planen sobre Convergència com a partit hegemònic a la política catalana d’ençà la darrera transició.

Grup d’experts en àmbits constitucional i de dret internacional.
Un grup transversal d’experts provinents del CATN, JxSí, CUP, i la societat civil (ANC, Òmnium, CCN), que gestionarà la desconnexió amb l’Estat Espanyol per tal d’establir les bases legislatives de la nova República catalana, la Constitució, la llei de transitorietat, i oferir tot tipus de garanties als sector econòmics del país, així com seguretat jurídica als nostres veïns i als creditors internacionals. Serà el grup directiu del nou Govern, i l’encarregat de tirar endavant el total desenvolupament de les línies mestres establides pel CATN, com la hisenda pròpia catalana, la seguretat interior, el control del territori, les infraestructures crítiques, els subministraments energètics i de comunicacions, o qualsevol altre. La CUP aportarà el necessari caràcter d’urgència al desenvolupament del marc legal, per tal de poder desenvolupar polítiques connectades a la legalitat de la nova Catalunya independent.

Grup d’experts en àmbits socials.
Un altre grup transversal d’experts provinents de JxSí, CUP, la societat civil (ANC, Òmnium, Súmate, CCN), i probablement CSQEP i l’entorn d’Ada Colau, que gestionarà la desconnexió amb l’Estat Espanyol per tal de recuperar la sobirania en aspectes com les retallades injustes o els ajuts a les famílies en risc d’exclusió per pobresa energètica. La seva gestió estarà més orientada al dia a dia, serà el grup més executiu del nou Govern. Aquest equip connectarà les finances, la seguretat social, les pensions, l’educació, la seguretat i la justícia amb la nova realitat legislativa de la República catalana, garantint-ne la continuïtat de serveis a persones, empreses i tercers, tant interns com externs. Imprimirà un marcat caràcter d’independència executiva respecte a les directrius marcades pel nou Gobierno de España, amb l’objectiu de garantir i tangibilitzar a persones i empreses del territori que només és possible un futur millor amb una Catalunya independent.

Catalunya serà independent no més enllà de 10 mesos.
A les eleccions espanyoles del proper 20D guanyarà el Partit Popular de vell nou, que governarà amb el suport de Ciudadanos. Ambdós han dit per activa i per passiva que no permetran cap mena de referèndum d’autodeterminació de Catalunya, i que no negociaran res amb ningú per tal de “trencar Espanya”. Una taula de negociació a la qual només hi ha una part no és una taula de negociació, és un engany. En no haver-hi cap mena de negociació Catalunya-Espanya, s’haurà d’imprimir una enorme acceleració al procés de connexió a la nova legislació i estructures d’estat, per tal de garantir la vida de les persones i la viabilitat de les empreses i, per tant, del procés en sí mateix. Preneu nota d’aquesta dada: d’aquí a un any la República catalana serà un fet incontestable. Espanya només seurà a la taula de negociació quan la comunitat internacional (que són els seus creditors) l’obliguin, però ja seuran per fer un repartiment d’actius … I PASSIUS (DEUTES)!! Us recomano un article que vaig escriure fa uns mesos anomenat “El deute espanyol és el botó nuclear català“.

Resumint …
… catalanes i catalans, agafeu-vos que venen revolts. Com a poble de Catalunya necessitem que els nostres polítics estiguin molt units, i ells necessitaran el nostre suport anímic i presencial en repetides ocasions. Els polítics estaran a l’alçada, i nosaltres també. El 26 d’octubre del 2016, Catalunya ja serà independent.

David Fernández
Membre del Comitè Executiu del CCN

La data de publicació és: 27-10-2015