L’extraordinari creixement que ha experimentat l’independentisme català en els darrers anys es deu a un motiu principal: un gran nombre de catalans s’han adonat del gran engany a què els ha sotmès l’Estat espanyol. La transparència informativa proporcionada per les xarxes socials i la crisi econòmica han posat al descobert la gran mentida, la gran fal·làcia, el gran engany de l’Estat espanyol. Aquest engany es sustenta en un ampli conjunt de mentides:

1. Espanya és un estat democràtic: Fals. L’Estat espanyol prohibeix consultar als catalans el seu futur polític, a diferència del Regne Unit i Canadà. L’Estat filtra documents falsos sobre polítics catalans enmig de processos electorals. L’Estat dicta una llei de seguretat ciutadana que erosiona drets fonamentals dels ciutadans, i que ha estat qualificada com “camí a una dictadura”, “amenaça a la democràcia” i “autoritària” per mitjans internacionals. L’Estat promou atacs informàtics i bloqueig de les comunicacions contra la Generalitat i entitats catalanes.

2. Espanya és un estat plurinacional: Fals. L’Estat espanyol boicoteja el català impedint que sigui oficial a la UE, aprova la llei Wert que torpedina la immersió lingüística, publica lleis a Balears i al País Valencià per reduir la presència del català a l’escola, anomena LAPAO al català de la Franja, i talla la retransmissió de TV3 fora de Catalunya.

3. Espanya permet que Catalunya tingui autogovern i autonomia: Fals. L’Estat i el seu Tribunal Constitucional suspenen contínuament lleis catalanes, com la d’horaris comercials, la taxa sobre dipòsits bancaris, la llei contra el fracking, la llei de l’occità, el decret contra la pobresa energètica, l’euro per recepta, la taxa audiovisual i la llei de consultes.

4. Espanya és un Estat descentralitzat: Fals. L’estat impedeix la descentralització dels ports i de l’aeroport d’El Prat i promou lleis de recentralització que retiren competències a les comunitats autònomes, per exemple, en acció exterior, contractació pública, funció pública, transparència i bon govern, aigües, control alimentari, comerç, ajuts a projectes culturals, economia, beques i ajuts a l’estudi, ensenyament, formació professional, governs locals, habitatge i urbanisme, justícia, medi ambient, mútues, ordenació del litoral, ports, salut, sector elèctric, serveis socials i dependència, taxes, telecomunicacions, treball, esports, administració pública, i sindicatura de comptes.

5. Espanya és lleial amb Catalunya: Fals. L’Estat espolia fiscalment Catalunya, incompleix la disposició addicional 3ª Estatut, incompleix els compromisos d’inversions a Catalunya establerts a l’Estatut, inverteix només un 9% a Catalunya tot i que generem el 19% del PIB, obstaculitza el Corredor del Mediterrani, endarrereix la connexió ferroviària amb el port de Barcelona, incompleix la sentència del Tribunal Constitucional sobre gestió i concessió de beques, i aplica un repartiment injust del sostre de dèficit públic.

6. Espanya vetlla pels interessos dels ciutadans: Fals. L’Estat Espanyol i el Banc d’Espanya han estafat milers de petits estalviadors amb les preferents i amb la sortida a borsa de Bankia. L’Estat ha indemnitzat ACS per la plataforma Castor, sabent que aquesta indemnització l’hauran de pagar els ciutadans a través dels seus impostos. L’Estat ha desplegat i continua desplegant línies d’AVE no rendibles que hauran de pagar els ciutadans, empobrint-los. L’Estat rescata autopistes radials de Madrid a costa dels ciutadans. L’Estat espanyol ha estafat milers de ciutadans i empreses amb les primes a les energies renovables i és, de tota la Unió Europea, el que més ha incrementat el preu de l’electricitat en els darrers anys.

7. Espanya garanteix les pensions: Fals. El Fons de reserva de les pensions s’ha reduït de 67.000 milions € el 2011, a 42.000 milions € a finals del 2014, i si segueix amb aquest ritme, en 3 o 4 anys ja no en quedarà gens, posant en perill les pensions tant de catalans com d’espanyols.

8. Espanya és un país capdavanter: Fals. Espanya lidera els nivells d’atur estructural, atur juvenil i pobresa infantil a la Unió Europea. El salari mínim a Espanya és la meitat que el d’Holanda. Mentre països com Alemanya han incrementat els salaris un 5% durant la crisi, a Espanya s’han reduït en un 25%, convertint Espanya en un país de mà d’obra barata, enlloc d’un país d’innovació i valor afegit.

9. A Espanya hi ha llibertat d’expressió: Fals. Espanya boicoteja o represalia escriptors com Sánchez Piñol, jutges com Santiago Vidal, fiscals com Rodríguez Sol, acadèmics com Clara Ponsatí, i periodistes com Francesc Cruanyes i Cristina Puig, quan es posicionen a favor de Catalunya o del dret a decidir dels catalans.

10. Espanya promou la cultura: Fals. Espanya és un dels països europeus que aplica un IVA més alt a la cultura, del 21%, mentre la mitjana europea és del 13%. Només Dinamarca i Hongria apliquen un IVA superior.

11. Espanya és un actor internacional de primera línia: Fals. Espanya ha perdut prestigi, credibilitat i influència a Europa els darrers anys. Va perdre la plaça en el Consell de Govern del Banc Central Europeu, i l’European Council on Foreign Relations, en la seva classificació anual de països, va situar a Espanya a la cua dels països europeus, juntament amb Grècia i Romania.

12. Espanya és un exemple de separació de poders: Fals. Espanya ocupa el lloc 72 en el rànquing internacional d’independència judicial, per darrera de Zàmbia, Gambia, Malawi, Ghana i Bahrain. Els alts tribunals de l’Estat així com la fiscalia de l’Estat estan altament polititzats.

13. Espanya és un estat que respecta Catalunya i els catalans: Fals. Nombrosos dirigents del PP i del PSOE i del govern espanyol han comparat repetides vegades l’independentisme i el nacionalisme català amb el nazisme, el feixisme i fins i tot, amb ETA (exemples).

Totes aquestes mentides constitueixen l’entramat del gran engany de l’Estat espanyol envers els catalans. Un gran engany que cada dia que passa queda més al descobert. I un gran engany només es combat amb una gran veritat: que governant-nos nosaltres mateixos estarem molt millor que governats per l’Estat Espanyol i pels seus poders econòmics, polítics i mediàtics. Només depèn de nosaltres. Només depèn del nostre vot el 27S.

 

Ramir De Porrata-Doria

Emprenedor i Empresari

Vicepresident del Cercle Català de Negocis

La data de publicació és: 13-04-2015