Àlex Furest, membre del CCN, va participar diumenge al debat “Should Catalonia be independent of Spain?”, contra Rafael Arenas, membre del Societat Civil Catalana, dins el Gibraltar Literary Festival. El debat va comptar amb l’assistència d’uns 50 anglesos i gibraltarenys, entre els quals van destacar personatges públics com el Ministre d’Obres Públiques de Gibraltar.

Àlex Furest va exposar arguments històrics, culturals, lingüístics i econòmics per al Sí. Malgrat el discurs habitual de la por, Rafael Arenas també va acabar admetent que una Catalunya independent seria viable econòmicament.

 Aspectes com el dèficit fiscal o el dèficit d’inversió en infraestructures van acollir molt interès per part del públic i van acabar amb la comprensió per part del públic i una gran acceptació dels arguments a favor de la independència.

La data de publicació és: 17-11-2014